Mjölnarhuset

Mjölnarhuset är egentligen ingen stuga utan ett stort hus med plats för många. Perfekt för den stora familjen eller ett gäng vänner. Eller varför inte en semester över generationsgränserna, när t ex både brorsans familj kommer och ni bor där tillsammans med mormor och morfar. Många passar på att semestra på detta sätt för att fira någon som fyller jämt. Men det är så trevligt, så vi tycker inte att man behöver vänta på att någon ska fylla jämt för att åka iväg på tillsammans. Fördelarna är ju många, man hjälps åt med matlagning, disk och nattningar och flera får njuta av att vara med barnen. Kanske får kusinerna leka ihop en hel vecka, vilket äventyr! Kanske blir det tillfälle för mamma och pappa själva ro ut en sväng med båten och titta på näckrosor och se fiskarna hoppa eller åka iväg en på middag in till Näshult, Vetlanda eller Växjö? Om man dessutom delar på man veckohyran för huset så det till ett förmånligt pris också!

Är man i väg och firar någon eller något så kan man också göra det extra festligt genom att beställa mat från Näshults Butik, Café och Catering. I Mjölnarhuset finns ett mycket stort matsalsbord som ger många sittplatser. I köket finns också den utrustning du behöver för självhushåll, bl a diskmaskin, mikrovågsugn och kaffebryggare.

På bottenvåningen finns även tvättmaskin samt toalett med WC.

På kvällarna är det lockande att tända eld i den öppna spisen i allrummet och kanske sitta och lyssna på berättelser om när morfar var liten. Eller har kanske barnen somnat så det blir tillfälle för bara prata om livets stora och små glädjeämnen som man inte alltid hinner prata om i vardagen. I allrummet finns det också TV och två bäddsoffor.

Utanför köket finns en möblerad uteplats under tak. Där kan man tillbringa långa frukoststunder eller en för att grilla en härlig sommarkväll. Grill finns i trädgården.

Det finns två ganska branta trappor som leder upp till andra våningen.  Där finns ett sovrum med dubbelsäng samt ett rum med två enkelsängar. Varje rum har en balkong med utsikt över Kvarndammen och vackra ängar.

Förutom att använda båten så kan du också fiska  gädda eller abborre, fiskekort behöver du inte tänka på eftersom fiskerätten i dammen ingår när du besöker Mjölnarstugan.  Badplatsen ligger bara 50 m från Mjölnarhuset, vilket gör det lätt att ta ett dopp innan frukost eller ett skönt kvällsdopp. Från badplatsen ser du också kor och deras kalvar fridfullt gå och beta i sin hage under stora ekar och uråldriga lindar.  Kanske får ni till och med se en nyfödd kalv ta sina första steg.

Eftersom man lättast kommer i vattnet via bryggan så lämpar sig detta bad för vuxna och äldre barn som är simkunniga.  Vill man åka till ett härligt familjebad så är det bara 3 km in till Serarpabadet i Näshult, där det finns sandstrand, brygga och hopptorn.

Välkommen att bo och trivas i Mjölnarhuset! Har du någon fråga eller saknar något? Tveka då inte att höra av dig till oss så gör vi vårt bästa för att svara på frågor och hjälpa till!

Priser veckohyra 2018
Lågsäsong 1/6-16/6: 8900kr/vecka
Högsäsong 17/6-11/8: 12000kr/vecka
Lågsäsong 12/8-1/9: 8900kr/vecka

Depositionsavgift 1000kr

Det finns barnsäng och barnstol att tillgå. Säg då till om detta vid bokningen så ordnar vi detta.

Sista dagen under vistelsen städar gästerna stugan. Önskar ni hellre betala slutstädning kostar detta 1500kr vilket även måste meddelas vid bokningen av stugan.

Önskar ni hyra sänglinne+handduk kostar 100kr/person. Det betalas då vid ankomsten. Säg till innan så hinner vi förbereda detta!


Visa större karta

GPS Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 57° 14.967′, E 15° 23.773′
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.24945, 15.39622
RT90: 6347136, 1475311
SWEREF99 TM: 6345224, 523908