Lillstugan

Namnet till trots är Lillstugan inget litet hus, det är ett lagom stort hus med plats för den stora familjen eller kompisgänget. Eller varför inte en semester över generationsgränserna? Kanske åker man iväg för att fira någon som fyllt jämt? Möjligtvis är det ändå den bästa presenten för den som har allt är att få vara tillsammans med nära och kära. Vill man göra det extra festligt så finns det möjlighet att beställa mat på Näshults Butik, Café och Catering.

Huset delar trädgård med ägarens hus. Att bo här är nästan som att bo på bondgård. Ägarparets mycket snälla och pigga hund Rambo kommer gärna och hälsar när ni vistas ute i trädgården. På gårdsplanen intill kör det spännande traktorer men här krävs också viss försiktighet när det gäller småbarn. Vill man så kan man få följa med ägarna Bosse och Magda och mata de fina kossorna.

Köket är nyrenoverat i gammal stil. Där finner du de mesta du behöver för självhushållning bland annat kyl-frys, kaffebryggare, vattenkokare, diskmaskin, vanliga ugn samt en mysig vedspis. Det finns även en tvättmaskin som gör vistelsen ännu smidigare.

På nedre plan finns ett sovrum med våningssäng och enkelsäng samt ett TV-rum med satellit-TV soffa och två fåtöljer. Här finns också en toalett med WC. En trappa upp finns ett stort allrum med soffa och fåtöljer som inbjuder till att spela spel och ha myskvällar. Nyrenoverat badrum med badkar och WC finns även här.

Sovrum med vackra gammeldags tapeter och dubbelsäng. Det finns även ett loft med madrasser för två personer. Att få bo på loftet kan bli ett äventyr i sig för barnen.

Precis utanför huset finns en liten veranda under tak med bänkar. Utemöbler och grill i den stora trädgården ger möjlighet till långa frukoststunder såväl som mysiga grillaftnar.

För bad från brygga, fiske och båt så är det bara att gå ner för backen ca 200 m till Kvarndammen. Eftersom man lättast kommer i vattnet via bryggan så lämpar sig detta bad för vuxna och äldre barn som är simkunniga. Vill man åka till ett härligt familjebad så är det bara 3 km in till Serarpabadet i Näshult, där det finns sandstrand, brygga och hopptorn.

Från härliga lillstugan har ni utsikt över åkrar, Kvarndammen och uppfarten med fridlysta vackra askar som är mer än 150 år gamla. I trädgården kan man se många olika trädslag förutom askar även ek, lönn, blodlönn, kastanjeträd, asp, lärkträd, gran, tall, björk, päronträd, körsbärsträd, äppelträd, plommonträd dessutom finns det en liten rhodrodendronrdal som blommar så vackert i maj.

På ängarna omkring går kossorna och betar fridfullt. I backen bakom ladugården finns blåsippor på våren och de sötaste smultronen på sommaren. Det är upplagt för en härlig semester med gemensamma minnen och äventyr!

Välkomna att bo och njuta av livet på lantgården!

Priser 2015
veckorna 14-23: 4500 kr/vecka
veckorna 24-35: 6500 kr/vecka
veckorna 36-44: 4500 kr/vecka

Det finns barnsäng och barnstol att tillgå. Säg då till om detta vid bokningen så ordnar vi detta.

Sista dagen under vistelsen städar gästerna stugan. Önskar ni hellre betala slutstädning kostar detta 800Kr vilket även måste meddelas vid bokningen av stugan.

Önskar ni hyra sänglinne+handduk kostar 100kr /person. Det betalas då vid ankomsten. Säg till innan så hinner vi förbereda detta!


Visa större karta

GPS Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 57° 14.894′, E 15° 23.486′
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.24824, 15.39144
RT90: 6347002, 1475021
SWEREF99 TM: 6345087, 523620