Torpet Sofiero

Torpet Sofiero är ett unikt timmerhus som byggdes under 1850-talet. Vackra gamla golv, en grov timmervägg och handgjorda dörrar med gammeldags dörrvred finns bevarade och kan njutas av än idag. Torpet är varsamt renoverat och har ett väl utrustat kök med kyl, frys, kaffebryggare och vattenkokare. När du står och förbereder maten har du utsikt över stranden och dammen som ger lugn och lockar till eftertanke. Kanske ser du ett rådjur gå förbi utanför?

I vardagsrummet kan du krypa ner i soffan med en god bok eller för en pratstund med en kär vän och känna den sköna värmen från braskaminen.

På Sofiero kan det bo upp till 6 personer. Kanske två familjer vill åka tillsammans till Sofiero och uppleva Astrid Lindgrens Småland, men det passar också ett par eller några goda vänner som vill ha kvalitetstid tillsammans. I sovrummet på nedervåningen finns en dubbelsäng och på loftet finns 4 enkelsängar. Trappan upp till loftet är ganska brant så om man har riktigt små barn eller har problem med balansen så rekommenderas inte att använda övervåningen.

Toaletten ligger i en angränsande stuga på tomten. Där finns också dusch, tvättmaskin och en härlig bastu. En del av våra gäster har varit allt annat än badkrukor och bastat tills de blir riktigt varma för att sen doppas sig i sjön trots att det är tidig vår eller sen höst. Sen är det skönt att komma in i varma bastun igen.

På trädgården så finns en liten strand och en brygga, där ligger er båt och guppar. Det inbjuder verkligen till en fisketur, kanske fångar du några fina abborrar eller till och med storgäddan? Båt och fiske i dammen ingår i priset. Gillar du inte fiske så är det ändå mysigt att bara ro ut på den lugna dammen, höra fiskarna slå, titta på sjöfåglar eller kossorna som går som fridfullt går och betar på andra sidan.

Runt trädgården finns skog där barn redan börjat bygga kojor, kanske blir det ännu en koja eller kanske ett nytt slott eller borg efter att ni varit där?! Kanske får barnen se en lekfull ekorre hoppa från träd till träd. För de vuxna som tröttnat på att leka i kojorna så finns det både mycket lingon, blåbär och svamp i markerna runt Sofiero samt möjlighet till härliga skogspromenader eller joggingturer.

Sofiero har ett enskilt läge. Här kan du få just det lugn som du behöver efter ett år med kanske mycket stress, ljud och tider att passa. Här finns inget buller eller oljud, däremot så finns det gott om fåglar under vår och försommar och du får ofta vakna till en vacker kör av olika fåglar på morgonen. Du bor helt nära den läkande och rogivande naturen.

Varmt välkommen att bo och koppla av på Sofiero!

Ps. Har du ytterligare frågor, tveka inte att höra av dig till oss!

Priser 2022
Pris: 12 000kr/v

Ankomsttid: kl.16.00
Avresetid: kl.10.00

Det finns barnsäng och barnstol att tillgå. Säg då till om detta vid bokningen så ordnar vi detta.

Sista dagen under vistelsen städar gästerna stugan. Önskar ni hellre betala slutstädning kostar detta 1000 Kr vilket även måste meddelas vid bokningen av stugan.

Önskar ni hyra sänglinne+handduk kostar 150kr /person. Det betalas då vid ankomsten. Säg till innan så hinner vi förbereda detta!

Visa större karta

GPS Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 57° 14.829′, E 15° 23.848′
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.24715, 15.39747
RT90: 6346879, 1475384
SWEREF99 TM: 6344968, 523985