Kvarnstugan

Den fina Kvarnstugan är ett gammalt timmerhus som är nyrenoverat och som ligger precis intill Gårdveda ån. Väljer du att inta frukosten på baksidan av huset så får du lyssna till det rofyllda ljudet av rinnande vatten och fågelsång. Lyfter du blicken så ser du ett vattenfall mellan de grönskande träden.

Kvarnstugan är huset för den familjen, vännerna eller paret som vill ha en naturnära vistelse.  Går du bara 50 meter från huset så har du tillgång till båt, badplats med brygga och trädgårdsmöbler. Här kan du fiska gädda eller abborre, fiskekort behöver du inte tänka på eftersom fiskerätten i dammen ingår när du besöker Kvarnstugan.  Eftersom man lättast kommer i vattnet via bryggan så lämpar sig detta bad för vuxna och äldre barn som är simkunniga.  Härifrån ser du också kor och deras kalvar fridfullt gå och beta i sin hage under stora ekar och uråldriga lindar.  Tiden står stilla när man får sitta och filosofera på bryggan med fötterna i vattnet. Kanske är det mest det man ibland behöver på semestern?

När lugnet lagt sig och man åter känner att man vill och orkar med nya äventyr så finns det många bra tips på upplevelser längst ner på hemsidan.

Inne i Kvarnstugan finns det ett sovrum med dubbelsäng samt ett allrum med två bäddsoffor. Köket som ligger i en öppen planlösning i anslutning till allrummet, finns spis, kyl med frysfack, kaffebryggare, vattenkokare, brödrost, diskmaskin, köksbord med 4 stolar, utrustad till självhushåll. Satellit-TV och DVD. För en skön avslutning på en bra dag så kan du tända brasa en i den öppna spisen.

Det finns också en kaklad toalett med dusch. Att det även finns tvättmaskin gör vistelsen ännu bekvämare.

Både på framsida finns det ett bord för de dagar då man söker skugga medan det på baksida av huset finns ett soldäck med två solstolar samt bord med tillhörande stolar. Här finns även grill för en mysig grillkvällar. Eftersom vattenfallet belyses kvällstid så får ni även en vacker utsikt också när mörkret fallit.

Intill stugan finns tillgång till skog för lugna promenader eller motionsrundor. På hösten finns det gott om skogens röda guld lingon, men även en hel del blåbär och svamp.

Välkomna att bo och njuta av stillhet och egen tid i närheten till naturen!

Priser 2019-2020
veckorna 02-21: 4500 kr/vecka
veckorna 22-39: 6000 kr/vecka
veckorna 40-50: 4500 kr/vecka
veckorna 51-01: 6000 kr/vecka

Det finns barnsäng och barnstol att tillgå. Säg då till om detta vid bokningen så ordnar vi detta.

Sista dagen under vistelsen städar gästerna stugan. Önskar ni hellre betala slutstädning kostar detta 400Kr vilket även måste meddelas vid bokningen av stugan.

Önskar ni hyra sänglinne+handduk kostar 100kr /person. Det betalas då vid ankomsten. Säg till innan så hinner vi förbereda detta!


Visa större karta

GPS Koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 57° 14.940′, E 15° 23.793′
WGS 84 decimal (lat, lon): 57.24900, 15.39655
RT90: 6347086, 1475330
SWEREF99 TM: 6345174, 523928